Izvještaji i ispisi

Navigacija:  Početak rada >

Izvještaji i ispisi

Prethodna stranicaReturn to chapter overviewSljedeća stranica

Svi izvještaji u aplikaciji su izrađeni ugrađenim dizajnerom za izvještaje što znači da napredniji korisnici mogu sami mijenjati/dodavati izvještaje prema svojim potrebama, a manje napredni mogu dobiti željeni izvještaj bez bespotrebnih reinstalacija na svim klijentskim računalima. Izvještaji se spremaju u bazu podataka te su dostupni odmah svima.

 

Postoje dvije vrste ispisa:

1.Izvještaji koji se mogu naći u sekcijama "Izvještaji" u glavnom izborniku za svaki dio aplikacije

2.Ispisi koji se nalaze na karticama za izmjenu podataka

 

Pokretanjem izvještaja, bilo iz izbornika ili sa kartice prikazuju vam se parametri (ako su potrebni za izvještaj):

 

clip0016

 

Parametri su sastavljeni od istih polja kao i kartica, sa potpuno istim funkcionalnostima. Unosom željenih parametara i klikom na "Prikaži" dobivamo izvještaj na pregled:

 

clip0042

 

U ovom prozoru možemo izvještaj pregledati na zaslonu ili ga ispisati na pisač. Odabirom opcije "Spremi" moguće je pripremljeni izvještaj spremiti u nekoliko formata (PDF, Word, Excel, HTML, slika itd) radi daljnje obrade.

Opcijom "Pošalji E-mail" program izvozi izvještaj u PDF te ga dodaje kao privitak novoj poruci na zadanom E-mail klijentu na računalu (Microsoft Outlook). Na ovaj način možete npr. poslati ponudu kupcu na e-mail u nekoliko klikova.

Traži - traži bilo koji tekst u izvještaju

Postavke stranice - postavke stranice za ispis

Izmjena stranice - ovom opcijom je moguće mijenjati pripremljeni izvještaj ugrađenim editorom

Vodeni žig - dodaje sliku ili tekst kao vodeni žig na izvještaj

Osvježi - osvježava izvještaj

Navigacija - kretanje kroz izvještaj

 

U izvještaje je implementirana opcija linkova gdje je to bilo moguće. Npr. u prikazanoj kartici prometa moguće je kliknuti na broj dokumenta da vam se otvori kartica za izmjenu tog dokumenta bez zatvaranja izvještaja, da bi ste mogli vidjeti gdje je nastao podatak itd.